Liste de le codece naziunale d'u CIO

'U Comitate Olimbeche 'Ndernaziunele (CIO) assegne de le codece naziunele a ttre lettere a tutte le comitate olimbice naziunele e ad ôtre gruppe ca combetene jndr'à le Sciueche Olimbece. Pe raggione storeche, 'nu sacche de ste codece sonde differende da le codece d'u stàndàrd ISO 3166-1.

Exquisite-kfind.png Pe approfondimende, 'ndruche 'a vôsce Combronde de le codece paise ausate da 'u CIO, 'a FIFA e l'ISO 3166.

Codece d'osce a dieCange

Codice Designazione CIO Nazione Primo uso Note
AFG Afghanistan   Afghanistan 1936
AHO Antille Olandesi (ANT)   Antille Olandesi 1960 Codice ISO 3166-1 e FIFA: ANT
ALB Albanie   Albanie 1972
ALG Algerie   Algerie 1964 Codice ISO: DZA
AND Andorra   Andorre 1976
ANG Angola   Angola 1980 Codice ISO: AGO
ANT Antigua e Barbuda (ATG)   Antigua e Barbuda 1960 Codice ISO e FIFA: ATG
ARG Argendine   Argendine 1920
ARM Armenie   Armenie 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
ARU Aruba   Aruba 1988 Codice ISO: ABW
ASA Samoa Americane   Samoa Americane 1988 Codice ISO: ASM
AUS Australie   Australie 1896 parte di ANZ 1908-1912
AUT Austrie   Austrie 1896
AZE Azerbaijan   Azerbaigian 1992 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
BAH Bahamas   Bahamas 1952 Codice ISO: BHS
BAN Bangladesh   Bangladesh 1984 Codice ISO: BGD
BAR Barbados   Barbados 1968 parte di BWI 1960
Codice ISO e FIFA: BRB
BDI Burundi   Burundi 1996
BEL Belgio   Bèlge 1900
BEN Benin   Benin 1980 DAH 1972
BER Bermuda   Bermuda 1936 Codice ISO: BMU
BHU Bhutan   Bhutan 1984 Codice ISO: BTN
BIH Bosnia e Erzegovina   Bosnie-Erzegovine 1992 parte di JUG 1912-1988
BIZ Belize   Belize 1968 Codice ISO e FIFA: BLZ
BLR Bielorussia   Russie Vianghe 1992 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
BOL Bolivia   Bolivia 1936
BOT Botswana   Botswana 1980 Codice ISO: BWA
BRA Brasile   Brasile 1920
BRN Bahrain (BHR)   Bahrain 1984 Codice ISO: BHR
BRU Brunei Darussalam (BRN)   Brunei 1988 Codice ISO: BRN
BUL Bulgaria   Bulgarie 1896 Codice ISO: BGR
BUR Burkina Faso   Burkina Faso 1972 usò VOL 1972-1984
Codice ISO e FIFA: BFA
CAF Repubblica Centrafricana   Repubbleche Cendr'Africane 1968 Codice FIFA: CTA
CAM Cambogia   Cambogia 1956 Codice ISO: KHM
CAN Canada   Canada 1900
CAY Isole Cayman Isole Cayman 1976 Codice ISO: CYM
CGO Congo   Repubbleche d'u Congo 1964 Codice ISO: COG
CHA Ciad   Ciad 1964 Codice ISO: TCD
CHI Chile   Cile 1896 Codice ISO: CHL
CHN Repubblica Popolare Cinese   Cine 1932 Repubblica di Cina come "Cina" 1932-1956
l'uso attuale è iniziato nel 1984
CIV Costa d'Avorio   Costa d'Avorio 1964
CMR Camerun   Camerun 1964
COD Repubblica Democratica del Congo   Rep. Dem. d'u Congo 2000 ZAI 1968-1996
COK Isole Cook   Isole Cook 1988
COL Colombia   Colombia 1932
COM Comore   Comore 1996
CPV Capo Verde   Capo Verde 1996
CRC Costa Rica   Costa Rica 1936 Codice ISO: CRI
CRO Croazia   Croazie 1992 parte di YUG 1912-1988
Codice ISO: HRV
CUB Cuba   Cuba 1900
CYP Cipro   Cipre 1980
CZE Repubblica Ceca   Rep.Ceche 1996 BOH 1900-1912
parte di TCH 1920-1992
DEN Danimarca   Danemarche 1896 Codice ISO: DNK
DJI Gibouti   Gibuti 1984
DMA Dominica   Dominica 1996
DOM Repubblica Dominicana   Repubbleche Dominicane 1964
ECU Ecuador   Ecuador 1924
EGY Egitto   Egitte 1912 RAU 1960-1968
ERI Eritrea   Eritrea 2000
ESA El Salvador   El Salvador 1968 Codice ISO e FIFA: SLV
ESP Spagna   Spagne 1900
EST Estonia   Estonie 1924 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1948-1988
ETH Etiopia   Etiopie 1956
FIJ Figi   Figi 1956 Codice ISO: FJI
FIN Finlandia   Finlandie 1908
FRA Francia   Frange 1896
FSM Stati Federati di Micronesia   Micronesia 2000
GAB Gabon   Gabon 1972
GAM Gambia   Gambia 1984 Codice ISO: GMB
GBR Gran Bretagna e Irlanda del Nord   Regne Aunìte 1896 "Gran Bretagna e Irlanda" 1896-1924
l'uso attuale iniziò nel 1928
GBS Guinea-Bissau   Guinea-Bissau 1996 Codice ISO e FIFA: GNB
GEO Georgia   George 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
GEQ Guinea Equatoriale   Guinea Equatoriale 1984 Codice ISO: GNQ - Codice FIFA: EQG
GER Germania   Germanie 1896 usato per la Germania Ovest 1968-1976
usato per la squadra unificata tedesca 1956-1964
Codice ISO: DEU
GHA Ghana   Ghana 1952
GRE Grecia   Grecie 1896 Codice ISO: GRC
GRN Grenada   Grenada 1984 Codice ISO: GRD
GUA Guatemala   Guatemala 1952 Codice ISO: GTM
GUI Guinea   Guinea 1968 Codice ISO: GIN
GUM Guam   Guam 1988
GUY Guyana   Guyana 1948
HAI Haiti   Haiti 1924 Codice ISO: HTI
HKG Hong Kong, Cina   Hong Kong 1952 Designata come "Hong Kong" 1952-1996
uso attuale dal 2000
HON Honduras   Honduras 1968 Codice ISO: HND
HUN Ungheria   Ungherie 1896
INA Indonesia   Indonesie 1956 IHO 1952
Codice ISO e FIFA: IDN
IND India   Indie 1900
IRI Repubblica Islamica dell'Iran   Iran 1948 Codice ISO e FIFA: IRN
IRL Irlanda   Irlanne 1924
IRQ Iraq   Iraq 1948
ISL Islanda   Islanne 1908
ISR Israele   Israele 1952
ISV Isole Vergini   Isole Vergini americane 1968 Codice ISO e FIFA: VIR
ITA Italia   Itaglie 1900
IVB Isole Vergini Britanniche   Isole Vergini britanniche 1984 parte di BWI 1960
Codice ISO e FIFA: VGB
JAM Giamaica   Giamaica 1948 parte di BWI 1960
JOR Giordania   Giordania 1968
JPN Giappone   Giappone 1912
KAZ Kazakistan   Kazakistan 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
KEN Kenia   Kenya 1956
KGZ Kirghizistan   Kirghizistan 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
KIR Kiribati   Kiribati 2004
KOR Corea   Coree d'u Sud 1948
KSA Arabia Saudita   Arabie Saudite 1972 Codice ISO: SAU
KUW Kuwait   Kuwait 1968 Codice ISO: KWT
LAO Repubbleche Democrateche Popolare d'u Laos   Laos 1980
LAT Lettonia   Lettonie 1924 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1948-1988
Codice ISO e FIFA: LVA
LBA Libia   Libia 1964 Codice ISO e FIFA: LBY
LBR Liberia   Liberia 1956
LCA Santa Lucia   Santa Lucia 1996
LES Lesotho   Lesotho 1972 Codice ISO: LSO
LIB Libano   Libano 1948 Codice ISO: LBN
LIE Liechtenstein   Liechtenstein 1936
LTU Lituania   Lituanie 1924 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1948-1988
LUX Lussemburgo   Lussemburghe 1908
MAD Madagascar   Madagascar 1964 Codice ISO: MDG
MAR Marocco   Marocco 1960
MAS Malesia   Malesia 1956 Codice ISO: MYS
MAW Malawi   Malawi 1972 Codice ISO e FIFA: MWI
MDA Moldavia   Moldavie 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
MDV Maldive   Maldive 1988
MEX Messico   Messeche 1924
MGL Mongolia   Mongolia 1964 Codice ISO: MNG
MNE Montenegro   Mondegnure 2008 parte di YUG 1920-1988
partecipazione individuale come IOP 1992
part of YUG (Yugoslavia) 1996-2002
parte di SCG (Serbia e Montenegro) 2004-2006
MKD Former Yugoslav Republic of Macedonia   Macidonie 1992 parte di JUG 1912-1988
MLI Mali   Mali 1964
MLT Malta   Malte 1928
MON Monaco   Monache 1920 Codice ISO: MCO
MOZ Mozambico   Mozambico 1980
MRI Mauritius   Mauritius 1984 Codice ISO: MUS
MTN Mauritania   Mauritania 1984 Codice ISO: MRT
MYA Myanmar   Birmania 1996 BIR 1948-1992
Codice ISO: MMR
NAM Namibia   Namibia 1992
NCA Nicaragua   Nicaragua 1968 Codice ISO: NIC
NED Paesi Bassi   Pajèsere Vasce 1900 HOL 1900-1988
Codice ISO: NLD
NEP Nepal     Nepal 1964 Codice ISO: NPL
NGR Nigeria   Nigerie 1952 Codice ISO: NGA
NIG Niger   Niger 1968 Codice ISO: NER
NOR Norvegia   Norveggie 1900
NRU Nauru   Nauru 1996
NZL Nuova Zelanda   Nuève Zelanne 1920 parte di ANZ 1908-1912
OMA Oman   Oman 1984 Codice ISO: OMN
PAK Pakistan   Pakistan 1948
PAN Panama   Panamá 1928
PAR Paraguay   Paraguay 1964 Codice ISO: PRY
PER Perù   Perù 1936
PHI Filippine   Filippine 1924 Codice ISO: PHL
PLE Palestina   Palestina 1996 Codice ISO: PSE - Codice FIFA: PAL
PLW Palau   Palau 2000
PNG Papua New Guinea   Papua Nuova Guinea 1976
POL Polonia   Pulonie 1924
POR Portogallo   Purtugalle 1912 Codice ISO: PRT
PRK Repubblica Democratica Popolare di Corea   Corea d'u Nord 1972
PUR Porto Rico   Porto Rico 1948 Codice ISO: PRI
QAT Qatar   Qatar 1984
ROU Romania   Romanie 1924 Codice ISO: ROU
RSA Sudafrica   Sud Afriche 1904 SAF 1904-1960
Codice ISO: ZAF
RUS Russia   Russie 1900 Designato per l'"Impero Russo" 1900-1912
sostituito da URS 1952-1988
parte di EUN 1992
RWA Ruanda   Ruanda 1984
SAM Samoa   Samoa 1984 Codice ISO: WSM
SEN Senegal   Senegal 1964
SER Serbia   Serbie 1912 parte di YUG 1920-1988
partecipazione individuale come IOP 1992
part of YUG (Yugoslavia) 1996-2002
parte di SCG (Serbia e Montenegro) 2004-2006
SEY Seychelles   Seychelles 1980 Codice ISO: SYC]
SIN Singapore   Singapore 1948 Codice ISO: SGP
SKN Saint Kitts e Nevis   Saint Kitts e Nevis 1996 Codice ISO: KNA
SLE Sierra Leone   Sierra Leone 1968
SLO Slovenia   Slovenie 1992 parte di JUG 1912-1988
Codice ISO: SVN
SMR San Marino   San Marine 1960
SOL Isole Salomone   Isole Salomone 1984 Codice ISO: SLB
SOM Somalia   Somalia 1972
SRI Sri Lanka   Sri Lanka 1948 Codice ISO: LKA
STP São Tomé e Príncipe   São Tomé e Príncipe 1996
SUD Sudan   Sudan 1960 Codice ISO: SDN
SUI Svizzera   Svizzere 1900 Codice ISO: CHE
SUR Suriname   Suriname 1968
SVK Slovacchia   Slovacchie 1996 parte di TCH 1920-1992
SWE Svezia   Svezzie 1896
SWZ Swaziland   Swaziland 1900
SYR Repubblica Araba Siriana   Siria 1948
TAN Tanzania   Tanzanie 1964 Codice ISO: TZA
TGA Tonga   Tonga 1984 Codice ISO: TON
THA Tailandia   Thailandie 1952
TJK Tajikistan   Tagikistan 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
TKM Turkmenistan   Turkmenistan 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
TLS Timor Est   Timor Est 2004 IOA 2000
TOG Togo   Togo 1972 Codice ISO: TGO
TPE Taipei   Taipei Cinese (Taiwan) 1984 come "Cina" CHN 1932-1956
come "Taiwan" TAI 1960-1964
come "Repubblica di Cina" ROC 1968-1972
uso attuale dal 1984
Codice ISO: TWN
TRI Trinidad e Tobago Template:TRI 1948 Codice ISO: TTO
TUN Tunisia   Tunisia 1960
TUR Turchia   Turchie 1908
UAE Emirati Arabi Uniti   Emirate Arabe Aunìte 1984 Codice ISO: ARE
UGA Uganda   Uganda 1956
UKR Ucraina   Ucraine 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
URU Uruguay   Uruguay 1924 Codice ISO: URY
USA Stati Uniti d'America   Statère Aunìte d'Americhe 1896
UZB Uzbekistan   Uzbekistan 1996 parte di RUS 1900-1912
parte di URS 1924-1988
parte di EUN 1992
VAN Vanuatu   Vanuatu 1988 Codice ISO: VUT
VEN Venezuela   Venezuela 1948
VIE Vietnam   Vietnam 1952 Codice ISO: VNM
VIN Saint Vincent e Grenadine   Saint Vincent e Grenadine 1988 Codice ISO: VCT
YEM Yemen   Yemen 1992
ZAM Zambia   Zambia 1968 parte di RHO 1928-1960
RHN 1964
Codice ISO: ZMB
ZIM Zimbabwe   Zimbabwe 1980 parte di RHO 1928-1960
RHS 1964
Codice ISO: ZWE

Codece storeceCange

Codice Designazione CIO Usato Note
dal al
ANZ Australasia 1908 1912 Squadra combinete de Australia e Nuova Zelanda
BIR Birmania 1948 1992 Osce a die MYA (Myanmar)
BOH Boemia 1900 1912 Osce a die CZE (Repubbleche Ceca)
BOR Borneo Settentrionale 1956
BWI Federazione delle Indie Occidentali Britanniche 1960
DAH Dahomey 1972 Osce a die BEN (Benin)
EUN Squadra Unificata 1992 Le ex state de l'Aunìone Sovietica marciarono sotte 'a bandiera olimpica a la XXV Olimbiade Estiva e a la XVI Olimbiade Invernale
FRG Germania Ovest 1984 1988
GDR Germania Est 1968 1988
HBR Honduras Britannico 1968 1972 Osce a die BIZ (Belize)
HOL Paesi Bassi 1900 1988 Cangete in NED da 'u 1992
IHO Indie Olandesi 1952 Osce a die INA (Indonesia)
IOA Atleta Olimbiche Individuale 2000 Singhele atlete de Timor Est onne gareggiate sotte 'a bandiera olimpica a le Olimbiadi d'u 2000, quanne ha state 'u periode de amministrazione transitorie de le Naziune Aunìte.
IOP Partecipante Olimbiche Indipendente 1992 Singhele atlete d'a Jugoslavia onne gareggiate sotte 'a bandiera olimpica a le Olimbiadi estive d'u 1992 quanne 'a nazione era sotte l'embarghe sportive da 'a vanne de le Naziune Aunìte
RAU Repubbleche Araba Unita 1960 1968 Osce a die EGY (Egitto)
RHN Rhodesia Settentrionale 1964 Osce a die ZAM (Zambia)
RHO Rhodesia 1928 1960
RHS Rhodesia Meridionale 1964 Osce a die ZIM (Zimbabwe)
ROC Repubbleche di Cina 1968 1972 Osce a die TPE (Taipei)
SAA Saar 1952
SAF Sudafrica 1904 1960 Tornato a usare RSA nel 1992
SCG Serbia e Montenegro 2004 2006 parte di JUG 1912-1988
partecipazione individuale cumme IOP 1992
ha gareggiate cumme YUG 1996-2000
TAI Taiwan 1960 1964 Osce a die TPE (Taipei)
TCH Cecoslovacchia 1920 1992
URS Unione Sovietica 1956 1988
VOL Alto Volta 1972 1984
YAR Repubbleche Araba dello Yemen 1984 1988
YDR Repubbleche Democratica Popolare dello Yemen 1988
YUG Jugoslavia 1924 2000 Osce a die SCG (Serbia e Montenegro)
ZAI Zaire 1968 1996 Osce a die COD (Repubbleche Democratica d'u Congo)
ZZX Squadra Mischete 1896 1904 Retrospettivamente applicate a squadre de nazionalità mischete. Non g'è cchiù possibbile da l'avvento de le Comitate Olimbece Naziunele

Vôsce cullegateCange