Liste de le codece naziunele d'a FIFA

'A FIFA deje 'nu codece de tre lettere (nnomenate Trigrammi FIFA) pe ogne paise ca jè membre e pure a chìdde ca non ge sonde membre. Chìste sonde le codece ufficiali ausate da 'a FIFA e da le sue confederazione continendele (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC e UEFA) cumme nome accurciete de le paise e dipendenze jndr'à le compbetizione ufficiali.

Codece de le Membre FIFACange

Osce a die stonne 208 membre FIFA, ogne une cu 'u codece univoche.

Paise Codece Ballone
Afghanistan AFG   Afghanistan
Albania ALB   Albanie
Algeria ALG   Algeria
Andorra AND   Andorra
Angola ANG   Angola
Anguilla AIA   Anguilla
Antigua e Barbuda ATG   Antigua e Barbuda
Antille Olandesi ANT   Antille Olandesi
Arabia Saudita KSA   Arabia Saudita
Argentina ARG   Argentina
Armenia ARM   Armenia
Aruba ARU   Aruba
Australia AUS   Australia
Austria AUT   Austria
Azerbaijan AZE   Azerbaigian
Bahamas BAH   Bahamas
Bahrain BHR   Bahrain
Bangladesh BAN   Bangladesh
Barbados BRB   Barbados
Belgio BEL   Belgio
Belize BLZ   Belize
Benin BEN   Benin
Bermuda BER   Bermuda
Bhutan BHU   Bhutan
Bielorussia BLR   Bielorussia
Bolivia BOL   Bolivia
Bosnia-Erzegovina BIH   Bosnia-Erzegovina
Botswana BOT   Botswana
Brasile BRA   Brasile
Brunei BRU   Brunei
Bulgaria BUL   Bulgaria
Burkina Faso BFA   Burkina Faso
Burundi BDI   Burundi
Cambogia CAM   Cambogia
Camerun CMR   Camerun
Canada CAN   Canada
Cape Vèrde CPV   Capo Verde
Ciad CHA   Ciad
Cile CHI   Cile
Cina CHN   Cina
Cipro CYP   Cipro
Colombia COL   Colombia
Comore COM   Comore
Corea d'u Nord PRK   Corea d'u Nord
Corea d'u Sud KOR   Corea d'u Sud
Costa d'Avorio CIV   Costa d'Avorio
Costa Rica CRC   Costa Rica
Croazia CRO   Croazia
Cuba CUB   Cuba
Danimarca DEN   Danimarca
Dominica DMA   Dominica
Ecuador ECU   Ecuador
Egitto EGY   Egitto
El Salvador SLV   El Salvador
Emirati Arabi Aunìte UAE   Emirati Arabi Aunitë
Eritrea ERI   Eritrea
Estonia EST   Estonia
Etiopia ETH   Etiopia
Figi FIJ   Figi
Filippine PHI   Filippine
Finlandia FIN   Finlandia
Frangia FRA   Frange
Gabon GAB   Gabon
Galles WAL   Galles
Gambia GAM   Gambia
Georgia GEO   Georgia
Germania GER   Germania
Ghana GHA   Ghana
Giamaica JAM   Giamaica
Giappone JPN   Giappone
Gibuti DJI   Gibuti
Giordania JOR   Giordania
Grecia GRE   Grecie
Grenada GRN   Grenada
Guam GUM   Guam
Guatemala GUA   Guatemala
Guinea GUI   Guinea
Guinea-Bissau GNB   Guinea-Bissau
Guinea Equatoriale EQG   Guinea Equatoriale
Guyana GUY   Guyana
Haiti HAI   Haiti
Honduras HON   Honduras
Hong Kong HKG   Hong Kong
India IND   India
Indonesia IDN   Indonesia
Inghilterra ENG   Inghilterra
Iran IRN   Iran
Iraq IRQ   Iraq
Irlanda IRL   Irlanda
Irlanda d'u Nord NIR   Irlanda d'u Nord
Islanda ISL   Islanda
Isole Cayman CAY   Isole Cayman
Isole Cook COK   Isole Cook
Isole Fær Øer FRO   Isole Fær Øer
Isole Salomone SOL   Isole Salomone
Isole Turks e Caicos TCA   Turks e Caicos
Isole Vergini USA VIR   Isole Vergini Americane
Isole Vergini UK VGB   Isole Vergini Britanniche
Israele ISR   Isdraele
Italia ITA   Itaglie
Kazakistan KAZ   Kazakistan
Kenya KEN   Kenya
Kirghizistan KGZ   Kirghizistan
Kuwait KUW   Kuwait
Paise Codece Ballone
Laos LAO   Laos
Lesotho LES   Lesotho
Lettonia LVA   Lettonia
Libano LIB   Libano
Liberia LBR   Liberia
Libia LBY   Libia
Liechtenstein LIE   Liechtenstein
Lituania LTU   Lituania
Lussemburgo LUX   Lussemburgo
Macao MAC   Macao
Macedonia MKD   Macedonia
Madagascar MAD   Madagascar
Malawi MWI   Malawi
Maldive MDV   Maldive
Malesia MAS   Malesia
Mali MLI   Mali
Malta MLT   Malta
Marocco MAR   Marocco
Mauritania MTN   Mauritania
Mauritius MRI   Mauritius
Messico MEX   Messico
Moldavia MDA   Moldavia
Mongolia MGL   Mongolia
Montenegro MNE   Montenegro
Montserrat MSR   Montserrat
Mozambico MOZ   Mozambico
Myanmar MYA   Myanmar
Namibia NAM   Namibia
Nepal NEP   Nepal
Nicaragua NCA   Nicaragua
Niger NIG   Niger
Nigeria NGA   Nigeria
Norveggie NOR   Norvegia
Nova Caledonia NCL   Nova Caledonia
Nova Zelanda NZL   Nova Zelanda
Olanda NED   Olanda
Oman OMA   Oman
Pakistan PAK   Pakistan
Palestina PLE   Palestina
Panama PAN   Panamá
Papua Nova Guinea PNG   Papua Nova Guinea
Paraguay PAR   Paraguay
Perù PER   Perù
Polonia POL   Pulonie
Portogallo POR   Portogallo
Porto Rico PUR   Porto Rico
Qatar QAT   Qatar
Repubblica Ceca CZE   Repubblica Ceca
Rep. Centrafricana CTA   Repubblica Centrafricana
Repubblica d'u Congo CGO   Repubblica d'u Congo
Rep. Dem. d'u Congo COD   RD d'u Congo
Rep. Dominicana DOM   Repubblica Dominicana
Romania ROU   Romania
Russia RUS   Russie
Ruanda RWA   Ruanda
Saint Kitts e Nevis SKN   Saint Kitts e Nevis
Santa Lucia LCA   Santa Lucia
Saint Vincent e Grenadine VIN   Saint Vincent e Grenadine
Samoa SAM   Samoa
Samoa Americane ASA   Samoa Americane
San Marino SMR   San Marino
São Tomé e Príncipe STP   São Tomé e Príncipe
Scozia SCO   Scozia
Senegal SEN   Senegal
Serbia SRB   Serbia
Seychelles SEY   Seychelles
Sierra Leone SLE   Sierra Leone
Singapore SIN   Singapore
Siria SYR   Siria
Slovacchia SVK   Slovacchia
Slovenia SVN   Slovenia
Somalia SOM   Somalia
Spagna ESP   Spagne
Sri Lanka SRI   Sri Lanka
State Aunìte USA   Statë Aunitë
Sudafrica RSA   Sudafrica
Sudan SUD   Sudan
Suriname SUR   Suriname
Svezia SWE   Svezia
Svizzera SUI   Svizzera
Swaziland SWZ   Swaziland
Tagikistan TJK   Tagikistan
Tahiti TAH   Tahiti
Taiwan (Taipei Cinese) TPE   Taipei Cinese
Tanzania TAN   Tanzania
Thailandia THA   Thailandia
Timor Est TLS   Timor Est
Togo TOG   Togo
Tonga TGA   Tonga
Trinidad e Tobago TRI   Trinidad e Tobago
Tunisia TUN   Tunisia
Turchia TUR   Turchia
Turkmenistan TKM   Turkmenistan
Ucraina UKR   Ucraina
Uganda UGA   Uganda
Ungheria HUN   Ungheria
Uruguay URU   Uruguay
Uzbekistan UZB   Uzbekistan
Vanuatu VAN   Vanuatu
Venezuela VEN   Venezuela
Vietnam VIE   Vietnam
Yemen YEM   Yemen
Zambia ZAM   Zambia
Zimbabwe ZIM   Zimbabwe

Codece de le state Non-membre FIFA ausate da 'a FIFA o dalle confederazioniCange

Le codece ca avènene apprisse se referiscene a paise o territori dipendende ca ôsce a die non ge stonne a FIFA, ma jessene jndr'à l'archivije d'a FIFA o sonde ausate regolarmende dall confederazione.

Paise Codece Ballone
Guadalupa 2 GPE   Guadalupa
Guiana Francese 2 GYF   Guyana Frangese
Martinica 2 MTQ3   Martinica
Réunion 1 REU Bandiera dë Réunion Réunion
Sint Maarten 2 SXM   Sint Maarten
Zanzibar 1 ZAN   Zanzibar
  • 1 Membre associate 'a CAF
  • 2 Membre d'a CONCACAF
  • 3 CONCACAF a ausate pure MQE pe Martinica jndr'à 'u passate

Codece irregolereCange

Le codece ca avènene apprisse se referiscene a paise o territorie depennènde ca ôsce a die non ge sonde affiliate a FIFA. Pure ca sonde membre o associate a le confederazione reggiunele lore, chiste codece non ge sonde ausate jndr'à le comunicaziune d'a FIFA.

Paise Codece Ballone
Isole Marianne Settentrionali2 NMI   Isole Marianne Settentrionali
Niue2 NIU   Niue
Palau2 PLW   Palau
Saint-Martin1 SMT   Saint-Martin
Stati Federati di Micronesia2 FSM   Micronesia
Tuvalu2 TUV   Tuvalu

Codece VìcchjeCange

Le codece ca avènene sonde vìcchje purcè 'u paise non g'esiste cchiù oppure purcè ha cangete nome o codece oppure ha devenute parte de notre paise.

Paise Codece Ballone
Aden ADE   Aden
Alto Volta UPV   Alto Volta
Birmania BUR   Birmania
Boemia BOH   Boemia
Borneo d'u Nord NBO   Borneo d'u Nord
Cecoslovacchia TCH   Cecoslovacchia
Ceylon CEY   Ceylon
Comunitate de le State Indip. CIS   CSI
Congo-Brazzaville COB   Congo-Brazzaville
Congo-Kinshasa CKN   Congo-Kinshasa
Curaçao CUR   Curaçao
Dahomey DAH   Dahomey
Germania Est DDR   Germania Est
Germania Ovest FRG   Germania Ovest
Gold Coast GOC   Gold Coast
Guiana Britannica BGU   Guiana Britannica
Guiana Olandese NGY   Guiana Olandese
Honduras Britannico BHO   Honduras Britannico
India Britannica BIN   India Britannica
Indie Oriendele Olandesi DEI   Indie Orientali Olandesi
Paise Codece Ballone
Jugoslavia YUG   Jugoslavia
Nuéve Ebridi HEB   Nuévë Ebridi
Palestina PAL   Palestina/Eretz Israele
Repubbleche Araba Unita UAR   Repubblica Araba Unita
Repubbleche Cendr'africana CAF   Repubblica Centrafricana
Rhodesia RHO   Rhodesia
Rhodesia Meridionale SRH   Rhodesia d'u Sud
Rhodesia Settentrionale NRH   Rhodesia d'u Nord
Saarland SAA   Saarland
Samoa Occidentali WSM   Samoa
Serbia e Montenegro SCG   Serbia e Montenegro
Siam SIA   Siam
Taiwan TAI   Taiwan
Tanganica TAA   Tanganica
URSS URS   U.R.S.S.
Vietnam d'u Nord VNO   Vietnam d'u Nord
Vietnam d'u Sud VSO   Vietnam d'u Sud
Yemen d'u Nord NYE   Yemen d'u Nord
Yemen d'u Sud SYE   Yemen d'u Sud
Zaire ZAI   Zaire

Differenze 'mbrà le codece FIFA e le codece CIOCange

Pure ca 'nu sacche de codece FIFA sonde uguale a chidde d'u Comitate Olimbiche 'Ndernazionale (CIO) ausate pe le Sciueche Olimbiche, ste sembre quacche differenza:

Paise FIFA CIO ISO
Antigua e Barbuda ATG ANT ATG
Antille Olandesi ANT AHO ANT
Bahrain BHR BRN BHR
Barbados BRB BAR BRB
Belize BLZ BIZ BLZ
Burkina Faso BFA BUR BFA
El Salvador SLV ESA SLV
Guinea-Bissau GNB GBS GNB
Guinea Equatoriale EQG GEQ EQG
Indonesia IDN INA IDN
Iran IRN IRI IRN
Isole Vergini Britanniche VGB IVB VGB
Isole Vergini Statunitensi VIR ISV VIR
Lettonia LVA LAT LVA
Libia LBY LBA LBY
Malawi MWI MAW MWI
Nigeria NGA NGR NGA
Palestina PLE PLE PSE
Repubbleche Cendr'africana CTA CAF CAF
Repubbleche d'u Congo CGO CGO COG
Vietnam VIE VIE VMN

Stonne pure de le paise ca sone affiliate a FIFA ma non ge sonde affiliate a 'u CIO, e pure a smerse.

Differenze 'mbrà le codece FIFA e le codece ISOCange

  Pe approfondimende, 'ndruche 'a vôsce Combronde de le codece paise ausete da 'u CIO, 'a FIFA e ISO 3166.

Pure ca stonne 'nu sacche de codece FIFA ca sonde uguale a le codece d'u CIO, stonne pure 'nu sacche de differenze cu le codece stabilite da l'ISO, ca sonde elenghete jndr'à 'u standard 3166-1 alpha-3.

NoteCange

'Ndruche pureCange

Collegaminde fore a UicchipèdieCange

Template:Calcio internazionale